fbpx

Joautok.hu

Joautok.hu is a fact-checked used car listings platform award winner of the best website in 2017. We conceived and tested all interfaces for mobile and desktop.

The case

Buying a used car is a long and bumpy road riddled with many difficulties for the potential buyer. Many of these difficulties stem from the lack of information for the buyer about the seller or the offered vehicle.

Services

  • Desktop wiraframing
  • Mobile wireframing
  • Testing

team

  • Balázs-Tárkány Kovács – UX Designer

Az ügyfél célja egy olyan használt autó hirdetési portál létrehozása volt, amely csak ellenőrzött és dokumentált járműveket, illetve eladókkal hirdet. A használtautó vásárlás során fellépő nehézségeknek nagy része abból fakad, hogy a vevő nem rendelkezik elég információval az eladóval vagy a felajánlott járművel kapcsolatban. Ez sok bizonytalanságot eredményez a keresés során, valamint további erőfeszítést jelent a kiválasztási folyamat során és csalódást vagy akár pénzügyi veszteségeket is okozhat az üzlet lezárta után.

A joautok.hu drótvázai

A user journey problémáinak meghatározása mindig segít olyan folyamatok, funkciók és felületek létrehozásában, amelyek segítik a felhasználót egy adott probléma megoldásában vagy elkerülésében. Az ügyfél egy portált tervezett, ahol az eladók központi minősítési eljáráson mennek keresztül, és a járművek előtörténetét feltöltött dokumentumokkal és igazolásokkal erősítik meg. A jól definiált egyedi terméktulajdonságok UX-koncepciójának kidolgozása mellett feladatunk volt olyan korszerű megoldások kidolgozása is, amelyek megkönnyítik és sikeresebbé teszik az autóvásárlást, és kiváló felhasználói élményt nyújtanak mind a keresés, mind a kiválasztás, mind a vásárlási folyamat során.

Nyitóoldal

Az UX tervezési szakaszt alapos üzleti tervezés előzte meg, amely magában foglalta mind a kereslet, mind a kínálat felőli kutatást. Ezután elkezdtük az UX koncepció kidolgozását az így létrehozott perszónák, felhasználói utak és szolgáltatáslista alapján. A koncepciófejlesztés következő szakasza az alapvető oldalak drótvázának rajzolása és a működést leíró felhasználói folyamatok megtervezése volt.

Termékoldal

Kattintható prototípust készítettünk a drótvázakból az első felhasználói tesztekre. A tesztek alapján finomítottunk a drótvázakon és folytattuk a többi oldal tervezését. Mielőtt elkezdtük volna a fejlesztési szakaszt, elkészítettünk egy csomagot az üzleti prioritások alapján. A csomag tervezése és elkészítése után puklikálva is lett az első verziója a portálnak.

Fintech
and banking
Case studies

We have grown to become the most experienced UX team specialising in FinTech in Europe, with 30+ FinTech projects successfully completed. Our portfolio ranges from mobile and Internet banking to internal systems, from sales support to chatbot and voice interfaces.

We like you;
get in touch

Let's make memorable things together.

Dear Ergo,

My name is
.
My email is
.

And I have the following message for you:

We reply within 24 hours

Gellérthegy u. 21.
1016 Budapest

Visitor info